Coagulatie: behandeling voor steelwratjes en fibromen

In de hals en oksels kunnen met de tijd losse huid flubbertjes ontstaan. Dit noemen we fibromen ofwel steelwratjes. Ook op andere delen op het lichaam of in het gezicht is dit mogelijk. Als Huidtherapeut kunnen we gemakkelijk deze huidoneffenheden voor u verwijderen. Hiervoor gebruiken wij de Zapper (coagulatie) of de curette (curretage). 

Wat is coagulatie?

Coaguleren is het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden door middel van stroom. 

Deze behandeling gaat met behulp van de Zapper. De zapper is een soort afstandsbediening met een afneembare dikke naald. Het puntje van deze naald geeft veilige laag stroom af aan de huid. Door de puntige elektrode kan er heel precies elektrische warmte worden aangestipt op de fibroom, steelwrat of platte ouderdomswrat. 

Wratjes en fibromen behandelen met de curette (curettage)

Een andere mogelijkheid om huidoneffenheden te verwijderen is met behulp van de curette. Dit is een scherp mesje in de vorm van een rondje. Bij deze methode wordt geen stroom gebruikt. Het plekje wordt secuur van de huid geschraapt. 

Te behandelen huidproblemen

 • Angiomen (kersenwratjes)
 • Dermatosis papulosa nigra (donkere fibromen, op de donkere huid)
 • Goedaardige huid verhevenheden 
 • Ouderdomswratten
 • Steelwratjes (fibromen)
 • Syringomen (goedaardige ophoping van zweetklieren onder de ogen)
 • Verheven moedervlekken
 • Vetbultjes 
 • Xanthelasma (goedaardige vetophopingen rond de ogen)

Hoe gaat de behandeling voor fibromen en steelwratjes?

Voorafgaand de behandeling kijken we naar de huid en bespreken we de te verwijderen plekjes. Vervolgens reinigen we de huid. Daarna wordt er warmte afgegeven door middel van de zapper. Hiermee verschrompelen de huidoneffenheden en branden ze weg, zodat de huid weer glad wordt. Of we gebruiken de curette en schrampen het plekje weg, zonder stroom te gebruiken.

Na de behandeling kan er roodheid ontstaan in het behandelde gebied. De huidoneffenheden kunnen donkerder van kleur worden en er kan een korstje ontstaan. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te zitten zodat de huid kan herstellen. Het korstje zal vanzelf verdwijnen na ongeveer één tot twee weken. De huidtherapeut zal u een nabehandeling crème adviseren, dit zorgt ervoor dat de huid sneller herstelt. 

Nabehandelingsproducten

 • Panthenol – houdt het korstje zacht en herstelt de huid
 • K-ceutic  – helpt de huid herstellen en beschermt de kwetsbare huid tegen de zon
 • Fast Skin Repair  – kalmeert de huid na intensieve huidbehandelingen

Heeft u meer last van rode of bruine kleurverschillen in de huid? 

Donkere pigmentvlekken en rode verkleuringen zoals rode vaatjes (couperose) zijn niet verheven en liggen in de huid. In dit geval kan bijvoorbeeld een pigment peeling, gezichtsbehandeling met IPL of vaatlaserbehandeling de uitkomst bieden. 

Wilt u eerst weten welke behandeling voor u het meest geschikt is? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met huidanalyse. Vul het contactformulier in of bel: 06-31926001

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Prent 52
2907 ZH
Capelle aan den IJssel

Copyright © 2021 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart