Heb je snel last van roodheid in je gezicht of zijn er dunne of dikke rode vaatjes zichtbaar op bijvoorbeeld de wangen? Er zijn verschillende behandelingen mogelijk tegen couperose. Wat kun je doen tegen couperose qua behandelingen en wat zijn de beste thuis producten tegen roodheid?

Wat is couperose?

Couperose is de aanwezigheid van rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. De vaatjes zijn verzwakt en slapper geworden waardoor de vaatjes verwijden en zichtbaar worden. Couperose kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen en voornamelijk bij een licht huidtype. Couperose komt voornamelijk voor op de wangen, neus en kin. Een andere huidaandoeningen waarbij je problemen kunt hebben qua roodheid is rosacea. Klachten bij rosacea zijn naast een rood gezicht en bloedvaatjes, ook bultjes en puistjes.

Afbeelding met persoon, binnen, sluiten, bijt

Automatisch gegenereerde beschrijving

Oorzaak van couperose

Het ontstaan van couperose kan veel verschillende factoren hebben. De oppervlakkige vaatjes in de huid worden slapper en gaan hierdoor uitzetten, met als gevolg de zichtbaarheid van rode/blauwe vaatjes in het gezicht.

Couperose kan ontstaan door:

  • Erfelijkheid
  • Overmatige blootstelling aan de zon
  • Temperatuurschommelingen (van warmte naar kou)
  • Alcoholgebruik
  • Overmatig gebruik van specerijen 
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes. 

Thuis zelf iets doen tegen couperose

Goede producten om couperose thuis te behandelen bevatten effectieve ingrediënten zoals huidverzorgers en huidverzachters. Hydrateren is belangrijk om de huid in goede conditie te houden. Drink voldoende water en kies een hydraterende dagcrème. Vermijd ingrediënten zoals uitdrogende alcohol of parfum. Een goede zonnebrand crème en extra anti-oxidanten, helpen ook het voorkomen van erger.

Ook zijn er crèmes die ervoor zorgen dat de roodheid rustiger wordt, zoals de k-ceutic. Crèmes zijn echter nooit in staat om de vaatjes te laten verwijderen, dit zorgt alleen voor een lichte vermindering van de roodheid/gevoeligheid van de huid.

Camoufleren kan ook met bijvoorbeeld een luchtige camouflage crème zoals de Lycogel tint of balm. Een camouflage crème dat meer dekkend is, is de Lycogel foundation.

Behandelingen: Laser en IPL

Als Huidtherapeut behandelen wij couperose door middel van de ND:Yag vaatlaser of met behulp van IPL techniek. Dit hangt af van de soort roodheid, het aantal vaatjes en diepte van de vaatjes.

Met deze technieken worden de vaatjes vernietigd door de warmte van de laser/IPL. De kapotte vaatjes gaan dicht, waardoor de roodheid verdwijnt en de gezonde vaatjes in de omliggende huid nemen de functie over.

Meestal zijn er één tot drie behandelingen nodig om de vaatjes te behandelen met de laser. Tot slot kan camouflagetherapie ook een uitkomst bieden om de vaatjes te camoufleren.

Vergoeding

In sommige gevallen wordt camouflagetherapie vergoed door uw aanvullende zorgverzekering.

Wilt u meer informatie over couperose of de behandelingen? Kom dan gerust langs voor een vrijblijvend consult. Hierin kunt u al uw vragen stellen en krijgt u meer informatie over de behandelingen. Direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult? Vul het contactformulier in of bel: 06-31926001

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2022 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart