Laser ontharen/ definitief ontharen met de Gentle max pro laser

Ik krijg vaak vragen over hoe definitief ontharen met laser werkt en wat er precies in de huid gebeurt. Hieronder kunt u de meest gestelde vragen lezen over laser ontharen of bekijk onze video over laser ontharen.

Volg het YouTube kanaal van Skin-prof voor meer informatieve video’s over huid en behandelingen bij de Huidtherapeut!

Veelgestelde vragen over definitief ontharen met laser

Wat doet een laser in de huid?

Bij laser ontharen worden de eiwitcellen in het haarzakje gestold door de warmte van de laser. Hierdoor wordt het haarzakje kapot gemaakt, zodat het haarzakje geen nieuwe haar meer kan aanmaken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij definitief ontharen met laser?

Bij laser ontharen door middel van de Gentle Max Pro laser heb je gemiddeld 6 behandelingen nodig. Dit komt doordat we van nature te maken hebben met verschillende haargroei fasen. Namelijk de groeifase (anagene fase), overgangsfase (katagene fase) en rust ofwel uitvalfase (telogene fase). Als de haar zich in de anagene bevind kan de haar definitief verwijderd worden. Per behandeling is dit gemiddeld tussen de 5% en 20% van het oppervlak wat op dat moment definitief verwijderd wordt.

definitief ontharen laser

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op definitief ontharen?

Voor de behandeling dienen de haartjes geschoren te worden. Dit komt omdat de haren pigment bevatten, dit noemen we bij laser behandelingen een chromofoor. Bij laser behandelingen hebben we chromoforen (targets) nodig om tot resultaat te komen. Als het haartje boven de huid uitsteekt, dan ziet de laser gelijk het pigment op de huid, in plaats van dat we juist de laser in het haar zakje willen hebben. Scheer daarom de haren één dag van te voren. Om deze reden mag er ook niet meer geharst of geëpileerd worden. Het haarzakje is dan leeg en daardoor ziet de laser geen pigment waardoor er geen resultaat zal zijn.

Mag mijn huid zongebruind zijn bij laseren?

Daarnaast is het erg belangrijk dat de huid waarop gelaserd wordt niet zongebruind is. Dat betekent ook geen zonnebank of spraytan. Hierdoor komen er namelijk actieve pigment cellen op de huid waardoor de laser eerst het actieve pigment ziet in plaats van het pigment van het haarzakje, waardoor verbranding van de huid kan ontstaan. Communicatie met uw behandelend huidtherapeut is van groot belang om altijd een veilige behandeling te kunnen ondergaan.

Hoe kan ik me het best voorbereiden op een laser behandeling

 • Scheer de haren 1 dag van te voren.
 • Zorg dat uw huid niet zongebruind is of een spraytan bevat.
 • Niet meer harsen of eipleren minimaal 3 weken voor de laser behandeling.

Wat kan ik doen na het laser ontharen?

Als nazorg kiezen we K-ceutic van Dermaceutic om de huid sneller te laten herstellen. Er zit daarnaast ook een SPF 50 in de K-ceutic, om volledige zon- en buitenbescherming te bieden na een laser behandeling in het gelaat. De Fast Skin Repair van Mesoestetic is voor overige behandelde gebieden zoals ledematen, buik en rug. U vindt deze producten in de webshop. Daarnaast kunt u het best de zelfde dag niet gaan sporten, 48 uur niet naar de sauna gaan en minimaal een week niet de behandelde huid blootstellen aan zonlicht.

laser nabehandeling K-Ceutic

Do’s and dont’s op een rij

Wel doen:

 • U mag tot 1 dag voor de behandeling de haren weg scheren en tot 4 dagen voor de behandeling gebruik maken van ontharing crème.
 • Tijdens het proces mag u gewoon de haren scheren.
 • Na 1,5 week na de behandeling mag u weer in de zon.

Niet doen:

 • U mag 3 weken voor de behandeling niet meer harsen of epileren.
 • Tijdens het proces mag u de haren niet harsen of epileren.
 • U mag tot 3 weken vóór de behandeling niet meer zonnen. En de huid mag niet zongebruind zijn tijdens de behandeling.
 • U mag geen antibiotica slikken. Geef ook andere (wijziging in) medicijnen altijd van te voren door.

Waarom zou ik kiezen voor een laser behandeling bij skin-prof?

 • U wordt behandeld met de nieuwste medische laser
 • Specialist op het gebied van de donkere huid
 • De gentle max pro is een alexandrite & NDyag laser
 • Gemiddeld heeft u 6 behandelingen nodig
 • De behandeling is pijnloos door de combinatie van warmte en kou
 • U wordt behandeld door een ervaren Huidtherapeut
 • Aandacht en precisie zijn een prioriteit
 • Goede prijs/ kwaliteit verhouding

Meer informatie over laser ontharen?

Bij Skin-prof hebben we veel ervaring met verschillende typen lasers. De Gentle Max Pro is onze nummer 1 keuze, omdat hij veilig en doeltreffend werkt op alle huidskleuren en huidtypes. Laat uzelf altijd goed informeren voordat u start met een behandeling. Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult, inclusief huidanalyse.

Wilt u advies of heeft u meer vragen? Of wilt u direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult? Vul het contactformulier in of bel: 0631926001

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Prent 52
2907 ZH
Capelle aan den IJssel

Copyright © 2021 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart