Droge huid?

Ik krijg vaak de vraag wat kan ik doen tegen mijn droge huid in de winter periode.

Vanaf de herfst krijgt u huid vaak te maken met meer droogte plekken. Dit kan komen doordat we met z'n alle lekker de verwarming omhoog zetten. Door te hoge temperaturen door de verwarming wordt het vocht uit de huid getrokken. Daardoor wordt de huid droger en kan de huid wat gaan trekken. Daarnaast zorgt het koude weer er ook voor dat de huid van nature sneller uitdroogt. Dit komt doordat de barrière laag van de huid minder goed functioneert bij koude en droge lucht.

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Om ervoor te zorgen dat uw huid niet uitdroogt zijn er meerdere dingen die u zelf kunt doen.

Plaats bijvoorbeeld bakjes water in huis zodat de luchtvochtigheid in huis beter op pijl blijft. Zo word het vocht niet uit uw huid getrokken.

Daarnaast is goede huidverzorging met werkzame ingrediënten erg belangrijk. Dan bedoel ik niet de producten die u zomaar overal in de winkel kunt kopen maar producten die bij een huidtherapeut vandaan komen.

Glycolzuur

In de winter kunnen we meer gaan werken met werkzame stoffen in uw huidverzorging. Denk bijvoorbeeld aan milde zuren zoals glycol en/of salicylzuur. Glycolzuur werkt mee aan het verminderen van uw droge huid, het verwijderd op een milde manier de dode huidcellen van de huid. Daarnaast heeft het een egaliserend en stimulerend effect op de huid.

Antioxidanten

Er word vaak gesproken over antioxidanten in producten. Maar wat zijn antioxidanten eigenlijk? Antioxidanten is eigenlijk een verzamelnaam voor vitamines die in een product zitten, zoals bijvoorbeeld vitamine C. Antioxidanten gaan vrije radicalen tegen. vrije radicale zijn agressieve moleculen die de huid aan kunnen vallen. Door de juiste combinatie van ingrediënten in uw huidverzorging kunt u uw huid barrière in goede gezondheid houden.

Welke huidverzorging moet ik gebruiken tegen een droge huid?

Er zijn een hele hoop producten te koop op de markt. Het belangrijkste voor u is dat u weet wat erin zit en wat het met uw huid kan doen. Laat eens uw huid beoordelen door een huidspecialist om te zien wat voor soort huid u heeft en wat uw huid nodig heeft om gezond en stralend te zijn.

Producten waarmee u nooit de fout in kunt gaan.

Dermaceutic is een huidverzorging die voor bijna elke huid de oplossing bied. Bij een droge huid kunt u kiezen voor de volgende producten:

  • Advanced cleanser: Een milde huidreiniger waarmee u de huid s' morgens en s' avonds vrij maakt van make-up en afvalstoffen.
  • Foamer 15: Een exfoliant met 15% glycolzuur. Geschikt voor dagelijks gebruik. Egaliseert de huid, verwijderd dode huidcellen en verbeterd de doorlaatbaarheid van de huid.
  • Light ceutic: Met 2 soorten zuurtjes die zorgen voor stimulatie van de huid, egaliseert de huid en pakt eventueel teveel aan talg aan. Is geschikt voor alle huiden.
  • C-25 serum: Serum met antioxidanten, voorkomt pigment en geeft een vitamine boost aan de huid.
  • Regen ceutic: Een hydraterende dag crème met hyaluronzuur. Geeft de huid genoeg voeding in de wintermaanden.
  • Sun ceutic: De beste anti-age! Ookal is het winter moeten we de huid goed beschermen tegen uv-straling. Zo werkt u het beste tegen huidveroudering en werkt u preventief tegen pigmentvlekken.

Alle bovenstaande producten zijn te vinden in de webshop onder het kopje Dermaceutic.

Gratis huidadvies

Wilt u graag meer informatie over welke producten geschikt zijn voor uw huid? Neem dan gerust contact op voor een gratis huidadvies.

  • 0631926001
  • huidtherapie@skin-prof.nl
  • vul het contact formulier in op de website

Gerelateerde producten

Follow by Email
YouTube
Instagram