Vanaf de herfst krijgt uw huid vaak te maken met meer droogte plekken. Dit kan komen, doordat we met z’n alle lekker de verwarming omhoog zetten. Door te hoge temperaturen door de verwarming, wordt het vocht dan uit de huid getrokken. Daardoor wordt de huid droger en kan de huid wat gaan trekken. Daarnaast zorgt het koude weer er ook voor dat de huid sneller uitdroogt. Dit komt doordat de barrière laag van de huid minder goed functioneert bij koude en droge lucht. Kortom, wat kun je doen tegen een droge huid?

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Om ervoor te zorgen dat uw huid niet uitdroogt, zijn er meerdere dingen die u zelf kunt doen, zoals:

 • Plaats bijvoorbeeld bakjes water in huis zodat de luchtvochtigheid in huis beter op pijl blijft. Zo wordt het vocht niet uit uw huid getrokken.
 • Daarnaast is goede huidverzorging met werkzame ingrediënten erg belangrijk. Dan bedoel ik niet de producten die u zomaar overal in de winkel kunt kopen, maar producten die bij een huidtherapeut vandaan komen.

Welke huidverzorging moet ik gebruiken tegen een droge huid?

Er zijn een hele hoop producten te koop op de markt. Het belangrijkste voor u is dat u weet wat erin zit en wat het met uw huid kan doen. Laat eens uw huid beoordelen door een huidspecialist. Zo weet u exact wat voor soort huid u heeft en wat uw huid nodig heeft om gezond en stralend te zijn.

Tip 1: glycol zuur

In de herfst en winter kunnen we meer gaan werken met werkzame stoffen in uw huidverzorging. Denk bijvoorbeeld aan milde zuren zoals glycol en/of salicylzuur. Glycolzuur werkt mee aan het verminderen van uw droge huid. Het verwijdert op een milde manier de dode huidcellen van de huid. Daarnaast heeft het een egaliserend en stimulerend effect op de huid.

Tip 2: anti oxidanten

Antioxidanten is eigenlijk een verzamelnaam voor vitamines die in een product zitten, zoals bijvoorbeeld vitamine C. Antioxidanten gaan vrije radicalen tegen. vrije radicale zijn agressieve moleculen die de huid aan kunnen vallen. Door de juiste combinatie van ingrediënten in uw huidverzorging kunt u uw huid barrière in goede gezondheid houden door deze anti-oxidanten.

Andere producten die altijd goed zijn bij een droge huid

Huidverzorging van Dermaceutic bevat hoge werkzame stoffen en werkt heel gericht. Bij een droge huid kunt u kiezen voor de volgende producten:

 • Advanced cleanser: Een milde huidreiniger waarmee u de huid s’ morgens en s’ avonds vrij maakt van make-up en afvalstoffen.
 • Foamer 15: Een exfoliant met 15% glycolzuur. Geschikt voor dagelijks gebruik. Egaliseert de huid, verwijderd dode huidcellen en verbeterd de doorlaatbaarheid van de huid.
 • Light ceutic: Met 2 soorten zuurtjes die zorgen voor stimulatie van de huid, egaliseert de huid en pakt eventueel teveel aan talg aan. Is geschikt voor alle huiden.
 • C-25 serum: Serum met antioxidanten, voorkomt pigment en geeft een vitamine boost aan de huid.
 • Regen ceutic: Een hydraterende dag crème met hyaluronzuur. Geeft de huid genoeg voeding in de wintermaanden.
 • Sun ceutic: De beste anti-age! Ookal is het winter moeten we de huid goed beschermen tegen uv-straling. Zo werkt u het beste tegen huidveroudering en werkt u preventief tegen pigmentvlekken.

Gratis huidadvies

Wilt u graag meer informatie over welke producten geschikt zijn voor uw huid? Neem dan gerust contact op voor een gratis huidadvies.

 • 0631926001 / huidtherapie@skin-prof.nl
 • Of vul het contact formulier in, dan nemen wij contact met u op.

1 reactie op “Wat kan ik doen bij een droge huid in het najaar?”

 1. Pingback: Wat kun je doen bij een vochtarme huid? - Skin-prof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2022 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart