Pigmentvlekken kunnen verschillende soorten vlekken zijn in het gezicht of op het lichaam. pigment vlekken ontstaan dan ook door verschillende oorzaken. Hieronder zal ik verschillende oorzaken beschrijven hoe pigment ontstaat en welke behandelingen hiervoor geschikt zijn.

Wat kan ik doen tegen zonschade vlekken / ouderdomsvlekken?

Lentigo solaris wordt ook wel de zonschade vlek genoemd. Deze pigmentvlek ontstaat vanuit een veelal zon beschadigde huid. De pigment deeltjes zijn samen geklonterd vanuit de epidermis ( bovenste huidlaag) waardoor het heel goed te behandelen is door :

– Alexandrite laser

– Cosmelan of Dermamelan

– Dermapen4

– IPL

Welke producten kan ik gebruiken bij pigmentvlekken?

Naast de behandeling is het wel noodzakelijk om goed huidverzorging te gebruiken. Als u geen goede pigment onderdrukkende en bescherming gebruikt dan zijn bij een zonnestraal de pigmentvlekken binnen de kortste keren terug gekeerd. In mijn webshop vind u bijvoorbeeld de whitening lijn van Mesoestetic die heel erg geschikt is om pigmentvlekken te verlichten en te egaliseren. Het beste is de behandeling met Cosmelan peeling + daarbij behorende thuis producten. Daarnaast is de lijn van Dermaceutic ook erg geschikt om preventief te werken op pigment vlekken.

Wat is melasma (zwangerschapsmasker)?

Melasma wordt in de volksmond vaak zwangerschapsmasker genoemd. dit komt omdat Melasma een soort masker idee over het gezicht achter laat. Melasma ligt veelal gelegen in alle huidlagen en komt door een stoornis is de hormoon huishouding. Het hoeft dus niet altijd zo te zijn dat het ontstaat doordat u zwanger geweest bent of doordat u getopt bent met de pil. Helaas kan het soms zijn dat er geen vinger op te leggen valt waardoor de trigger geweest is. Daarnaast wordt ook gezien dat het kan ontstaan door verkeerde cosmetica in combinatie met de zon.

Welke producten zijn goed tegen Melasma?

Ook bij melasma is zijn de juiste thuis producten van groot belang. Hierbij kunt u denken aan:

– De cosmelan 2

– Melan recovery

– Melan 130

– Whitening toning

– Whitening foam.

U kunt mijn webshop bekijken voor het gehele aanbod.

Hoe wordt Melasma behandeld?

Melasma is moeilijker te behandelen dan bijvoorbeeld een lentignes (zon schade vlek), dit komt omdat Melasma in alle huidlagen ligt en omdat het door de combinatie zon en hormonen tot uiting komt. Toch is er een behandeling die super mooi werkt op melasma:

Cosmelan & Dermamelan peeling van Mesoestetic. Deze peeling bevat namelijk ingrediënten die er niet alleen voor zorgen dat het pigment niet meer zichtbaar is. Deze peeling zorgt ervoor dat de pigment aanmaak in melanocyten (hier worden de pigmentcellen gemaakt) wordt verminderd en de dendrieten (deze vervoeren pigment cellen naar de bovenste huidlaag) worden stilgelegd waardoor er minder kans is op vorming van nieuwe pigmentvlekken in de huid. Deze peeling is wereldwijd uitgeroepen tot beste pigment peeling.

Laat melasma NOOIT laseren. Door warmte kan melasma getriggerd worden waardoor het pigment nog donkerder kan worden!

Bij Melasma is de juiste huidverzorging nog veel belangrijker dan bij de behandeling van zon schade. Dit komt omdat de trigger warmte, zon en hormonen zijn. Er moet dus vanuit de onderliggende huidlagen een proces worden stilgelegd om het resultaat van de behandeling te behouden. Doet u dit niet dan zal het resultaat van de behandeling snel te niet gedaan worden.

De 2 bovenstaande pigmenten komen het meest voor in de huid. natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende soorten pigment vlekken in de huid, zoals PIH (vlekken na een wondje). Voor vragen hierover kunt u altijd een gratis intake plannen om de huidtherapeut van skin-prof ernaar te laten kijken.

Huidtherapie capelle aan den IJssel, Prent 52.