Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris (KP) is een veel voorkomend huidprobleem wat zich vaak uit aan de buitenzijde van de bovenarmen. Het is een aandoening waarbij de buitenkant van de haarfollikel ruw is en roodheid hierom heen ontstaat.

Voorheen werden veel behandelingen uitgevoerd tegen KP maar vaak tevergeefs zonder aanzienlijk resultaat. In 2011 zijn er onderzoeken gedaan naar de werking van ND:YAG laser bij patiënten met KP. Bij het eerste onderzoek zijn 17 patiënten behandeld waarvan 100% meer dan 50% verbetering had gekregen van huidstructuur en pigmentatie.

In de tweede studie waren 12 patiënten behandeld waarvan 90% verbetering had in huidstructuur en pigmentatie.

In beide onderzoeken is gebruik gemaakt van 1064-nm ND:Yag laser. In het eerste onderzoek zijn de volgende instellingen gebruikt: 30msec pulse width in en 34 J/cm(2). De patiënten werden om de 4 weken behandeld met een totaal van 3 behandelingen. In het tweede onderzoek werd tevens gebruik gemaakt van de 1064-nm LONG PULSED ND:YAG laser. De volgende instellingen werden gebruikt: 4.0-5.0 J/cm(2), 4mm spot size en 3 passes. Deze groep werd 10 keer om de 14 dagen behandeld.

Bij Skin-prof wordt gebruik gemaakt van de laser The Gentle Max Pro Alexandrite 755nm/ ND:YAG 1064nm. Waardoor de behandelingen van KP met succes uitgevoerd kan worden. Ondertussen zijn er bij Skin-prof al meerdere patiënten met goed resultaat uitbehandeld!

Naast de behandeling met de laser wordt de Foamer 15 van Dermaceutic aanbevolen om dagelijks aan te brengen op de KP. Door de ex foliërende werking van het glycolzuur werkt u dagelijks aan het verzachten van de huidstructuur. De Foamer 15 is te vinden in de webshop.

Bibliografie:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22268726/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21909198/

Gerelateerde producten

Follow by Email
YouTube
Instagram