Heb je last van een ruwe huid op je bovenarmen of bovenbenen? Deze kleine, harde en vaak ook rode ruwe bultjes lijken een beetje op kippenvel. Jammer genoeg krijg je ze niet makkelijk weg, ook niet met veelvuldig scrubben. Wat kun je dan wél doen tegen deze vervelende, ruwe huidbultje (Keratosis Pilaris)?

Wat is Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris (KP) is een veel voorkomend huidprobleem wat zich vaak uit aan de buitenzijde van de bovenarmen. Het is een aandoening waarbij de buitenkant van het haarzakje (de haarfollikel) ruw is en roodheid hierom heen ontstaat.

Behandelmogelijkheden

Veel mensen proberen deze bultjes te verwijderen met crèmes of scrubs. Helaas werkt dit niet. In 2011 zijn er onderzoeken gedaan naar de werking van ND:YAG laser bij patiënten met Keratosis Pilaris.

Bij het eerste onderzoek zijn 17 patiënten behandeld waarvan 100% meer dan 50% verbetering had gekregen van huidstructuur en pigmentatie. In de tweede studie waren 12 patiënten behandeld waarvan 90% verbetering had in huidstructuur en pigmentatie.

Beide onderzoeken maken gebruik van de 1064-nm ND:Yag laser. In het eerste onderzoek zijn de volgende instellingen gebruikt: 30msec pulse width in en 34 J/cm(2). De behandeling van de patiënten gebeurde om de 4 weken, met een totaal van 3 behandelingen. Het tweede onderzoek gebruikt ook de 1064-nm LONG PULSED ND:YAG laser, met de volgende instellingen: 4.0-5.0 J/cm(2), 4mm spot size en 3 passes. Deze groep kreeg 10 behandelingen om de 14 dagen behandeld.

Keratosis Pilaris behandelen met laser therapie

Bij Skin-prof wordt gebruik gemaakt van de laser The Gentle Max Pro Alexandrite 755nm/ ND:YAG 1064nm. Hiermee worden behandelingen van Keratosis Pilaris met succes uitgevoerd. Ondertussen zijn er bij Skin-prof al meerdere patiënten met goed resultaat uitbehandeld!

Wat kan ik zelf doen tegen deze rode, ruwe bultjes?

Naast de behandeling met de laser wordt de Foamer 15 van Dermaceutic aanbevolen om dagelijks aan te brengen op de Keratosis Pilaris. Door de exfoliërende werking van het glycolzuur, werkt u dagelijks aan het verzachten van de huidstructuur.

keratosis pilaris

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Laat uzelf altijd goed informeren voordat u start met een behandeling. Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult, inclusief huidanalyse. En kijk of u in aanmerking komt voor de Keratosis Pilaris behandeling, zodat u weer een gladde, zachte huid krijgt.

Wilt u advies of heeft u meer vragen? Of wilt u direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult? Vul het contactformulier in of bel: 0631926001

bronnen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22268726/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21909198/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2022 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart