Wat is mesotherapie?

..

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een geweldige manier om met vitamines, mineralen en lichaamseigen stoffen de huid wakker te schudden. Het is een techniek waarbij goede stoffen in de huid worden geïnjecteerd. De huid gaat zich herstellen, waardoor de huidconditie en haargroei op een positieve manier verbeteren.

mesotherapie

Hoe is mesotherapie ontstaan?

Mesotherapie is ontwikkeld in 1958 door de Fransman Dr. Michel Pistor om reumatische klachten te behandelen, pijnklachten, problemen in de vaten en pijnklachten te verminderen. In noord Amerika begonnen de onderzoeken wanneer Dr. Lionel Bisson de techniek leerde in Frankrijk om het voor de cosmetische doeleinden te gaan gebruiken. Denk hierbij aan; cellulitis, huidverstrakking, xanthelasma, hyperpigmentatie, alopecia (haaruitval), lipoedeem en verbetering van de lichaamscontouren.

Toepassingen mesotherapie in de Huidtherapie:

  • Cellulitis
  • Huidverstrakking
  • Xanthelasma (platte, gele plekken rondom oogleden)
  • Hyperpigmentatie
  • Alopecia (haaruitval)
  • Lipoedeem en
  • Verbetering van de lichaamscontouren

Behandeling mesotherapie

Door het maken van microwondjes in de huid ga je aan het lichaam vragen cellen aan te maken en nieuwe bouwstenen waardoor de huid versterkt wordt door de aanmaak van eigen cellen. De verschillende vloeistoffen die geïnjecteerd worden hebben elk hun eigen werking op het verbeteren van de huidconditie en huidstructuur.

Wat voor vitamines en lichaamseigen stoffen worden er toegepast bij mesotherapie?

Voor elk huidprobleem worden andere vloeistoffen gebruikt om het probleem te verminderen / verhelpen. Bij hyperpigmentatie of melasma wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van antioxidanten en vitamine C. Vitamine C is een natuurlijke voorkomende krachtige wateroplosbare antioxidant die werkt op vermindering van hyperpigmentatie en melasma. Hyaluron zorgt voor het hydrateren van de huid en is een lichaamseigen stof wat vaak verminderd raakt gedurende uw levensjaren door dit te injecteren krijgt uw huid meer elasticiteit terug. Daarnaast worden er vitamines, mineralen gebruikt die bewezen werken op vermindering van vetcellen (Phosphatidyl choline), haargroei stimuleren (Glutathione, Ascorbic acid, Glycolic acid en Pyruvate) en het verminderen van fijne lijntjes.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling van mesotherapie?

Een behandeling met mesotherapie kent altijd een reeks van behandelingen. Als u de huid even visualiseert als een spons, de spons is droog en stelt de binnenste huidlagen voor. Doe hier een plastic zakje omheen, het zakje stelt uit buitenste huidlaag voor. prik hier een gaatje in en geef de spons een beetje water. Wat gebeurt er? De spons begint een beetje uit te zetten. Des te meer prikjes met water des te meer de spons uitzet en voller wordt. Dit proces is te vergelijken met de huid. U geeft de huid vocht (hyaluron en antioxidanten) waardoor de binnenste huidlagen versterkt en gevoed worden waardoor bijvoorbeeld fijne lijntjes verminderd worden.

Wat doet mesotherapie in de huid?

De spons verliest na een tijdje het water weer een beetje door onder andere verdamping. Dit gebeurt in de huid ook, een deel van het hyaluron en de antioxidanten worden opgenomen door het lichaam. Door dit proces is het van belang dat de behandeling gemiddeld vier keer elke 4 weken wordt herhaald om het uiterste uit een behandeling te kunnen halen. Het resultaat houd hierbij gemiddeld een jaar vast afhankelijk van de huidconditie en de huidverzorging die ernaast gebruikt wordt.

Bij het stimuleren van de haargroei werkt het net even iets anders. De vloeistoffen die geïnjecteerd worden zijn bewezen effectief op het stimuleren van haargroei. Bij Cliënten met bijvoorbeeld Alopecia worden door het creëren van microwondjes al cellen gestimuleerd die de haarzakjes triggeren, in combinatie met de vitamines en antioxidanten kunnen er weer slapende haarzakjes gestimuleerd raken waar dan nieuwe haartjes uit komen.

Meer informatie over mesotherapie

Kortom, mesotherapie is een geweldige manier om met vitamines, mineralen en lichaamseigen stoffen de huid wakker te schudden. Het geen wat er gebeurt is de huid vragen zich zelf op een goede manier weer te herstellen waardoor uw huidconditie en haargroei op een positieve manier verbeterd wordt!

Bij Skin-prof hebben we veel ervaring met verschillende typen huidverbeteringsbehandeling. Laat uzelf altijd goed informeren voordat u start met een behandeling. Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult, inclusief huidanalyse.

Wilt u advies of heeft u meer vragen? Of wilt u direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult? Vul het contactformulier in of bel: 0631926001

Gerelateerde producten

Follow by Email
YouTube
Instagram