Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is geschikt voor diepe hydratatie en huidverbetering van het gezicht, decolleté en hals. Het verzacht scherpe lijntjes, rimpeltjes en afhangende mondhoeken. Verder wordt het toegepast bij het haaruitval, acne en littekentjes. Mesotherapie brengt via een minuscuul gaatje, 100% natuurlijk hyaluron in de huid.

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een mooie manier om met vitamines, mineralen en lichaamseigen stoffen de huid wakker te schudden. Deze goede stoffen zorgen ervoor dat de huid gaat herstellen, waardoor huidconditie en haargroei verbeteren.

mesotherapie

Hoe is mesotherapie ontstaan?

Mesotherapie is ontwikkeld in 1958 door de Fransman Dr. Michel Pistor om reumatische klachten te behandelen, pijnklachten, problemen in de vaten en pijnklachten te verminderen. In noord Amerika begonnen de onderzoeken wanneer Dr. Lionel Bisson de techniek leerde in Frankrijk om het voor de cosmetische doeleinden te gaan gebruiken. Denk hierbij aan; cellulitis, huidverstrakking, xanthelasma, hyperpigmentatie, alopecia (haaruitval), lipoedeem en verbetering van de lichaamscontouren.

Behandeling mesotherapie

Door het maken van microwondjes in de huid, gaat het lichaam nieuwe cellen “bouwstenen” aanmaken. Er zijn verschillende mesotherapie vloeistoffen mogelijk, met elk hun eigen werking op het verbeteren van huidconditie en huidstructuur.

Toepassingen mesotherapie in de Huidtherapie

  • Cellulitis
  • Huidverstrakking
  • Xanthelasma (platte, gele plekken rondom oogleden)
  • Hyperpigmentatie
  • Alopecia (haaruitval)
  • Lipoedeem en
  • Verbetering van de lichaamscontouren

Welke vitamines en lichaamseigen stoffen worden er bij mesotherapie toegepast?

Elk huidprobleem heeft dus andere vloeistoffen nodig, om het probleem te verminderen / verhelpen. Bij hyperpigmentatie of melasma gebruiken we als eerst antioxidanten en vitamine C. Vitamine C is namelijk een natuurlijke voorkomende krachtige wateroplosbare antioxidant, die werkt op vermindering van pigmentvlekken. Hyaluron zorgt daarnaast voor het hydrateren van de huid en is een lichaamseigen stof wat vaak verminderd raakt, gedurende uw levensjaren. Door dit te injecteren krijgt uw huid dus meer elasticiteit terug!

Daarnaast zorgen de bewezen vitamines en mineralen voor vermindering van vetcellen (Phosphatidyl choline), haargroei stimulatie (Glutathione, Ascorbic acid, Glycolic acid en Pyruvate) en het verminderen van fijne lijntjes.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling van mesotherapie?

Als u de huid even visualiseert als een spons, de spons is droog en stelt de binnenste huidlagen voor. Doe hier een plastic zakje omheen, het zakje stelt dan de buitenste huidlaag voor. Prik hier daarna een gaatje in en geef de spons een beetje water. Wat gebeurt er vervolgens? De spons begint een beetje uit te zetten. Des te meer prikjes met water des te meer de spons dus uitzet en voller wordt.

Dit proces is te vergelijken met de huid. De huid krijgt vocht (hyaluron en antioxidanten) en wordt versterkt en gevoed. Hierdoor verminderen fijne lijntjes. Een behandeling met mesotherapie kent ten eerste altijd een reeks van behandelingen.

Wat doet mesotherapie in de huid?

De spons verliest na een tijdje het water weer een beetje, door onder andere verdamping. Dit gebeurt in de huid ook, een deel van het hyaluron en de antioxidanten worden opgenomen door het lichaam. Herhaal de behandeling daarom gemiddeld 4 keer (1x per maand), om het optimale resultaat te behalen. Het resultaat behoudt zich vervolgens gemiddeld een jaar, afhankelijk van de huidconditie en de gebruikte huidverzorging.

Bij het stimuleren van de haargroei werkt het net even iets anders. De geïnjecteerde vloeistoffen zijn bewezen effectief op het stimuleren van haargroei. Bij cliënten met bijvoorbeeld Alopecia (haaruitval), zorgen de microwondjes voor het stimuleren van cellen, die op hun beurt de haarzakjes triggeren. De vitamines en antioxidanten stimuleren daarnaast ook de slapende haarzakjes, waar dan weer nieuwe haartjes uit komen.

Meer informatie over mesotherapie

Kortom, mesotherapie is een geweldige manier om met vitamines, mineralen en lichaamseigen stoffen de huid wakker te schudden. De huid herstelt zich op een goede manier, waardoor uw huidconditie en haargroei verbeteren.

Bij Skin-prof hebben we dus veel ervaring met verschillende typen huidverbeteringsbehandeling. Laat uzelf altijd goed informeren voordat u start met een behandeling. Maak daarom nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult, inclusief huidanalyse.

Wilt u advies of heeft u meer vragen? Of wilt u direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult? Vul het contactformulier in of bel: 0631926001

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Prent 52
2907 ZH
Capelle aan den IJssel

Copyright © 2021 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart