Hoe werkt microneedling met Dermapen4 op huidverbetering?

De Dermapen 4 is de allernieuwste microneedling methode. Hiermee verbeteren de huidstructuur en fijne lijntje, ook wordt de natuurlijk huidglow teruggebracht. Verder is de therapie zeer effectief bij (acne)littekens, rosacea, striae en haaruitval. Microneedling met Dermapen4 is geschikt voor zowel de lichte als donkere huid. Verder is het mogelijk om de therapie te combineren met diverse peelings, afhankelijk van de hulpvraag, voor een snellere of diepere werking. Deze behandeling wordt altijd uitgevoerd door een kwaliteitsgeregistreerde Huidtherapeut.

Wat is Microneedling?

Microneedling is een heel oude techniek om huidvernieuwing te creëren, zonder lange hersteltijd. Onderzoeken wezen al heel snel uit dat door het veroorzaken van een gecontroleerde wondgenezing, de huid nieuwe cellen aanmaakt, waardoor de huid zich opnieuw kan herstellen en vernieuwen. Hiermee wordt de huidstructuur verbeterd, fijne lijntjes aangepakt, littekens verbeterd maar ook de natuurlijke huidglow teruggebracht.

Ontstaan microneedling met Dermapen4

De huidverbeteringstechniek microneedling is uitgevonden in 1992. In 1996 kwam de roller met naaldjes erop, de microneedle roller. In 2010 kwam de eerste versie van der Dermapen uit. De Dermapen is vanaf die tijd constant bezig geweest met het verbeteren van de pen, waarna in 2018 de Dermapen4 ontstond.

microneedling met Dermapen4
Dermapen4 therapie bij de Huidtherapeut

Hoe werkt de Dermapen4?

De innovatieve Dermapen 4 therapie is gebaseerd op het maken van honderden, verticale microgaatjes, terwijl de omliggende huid volledig intact blijft. Deze wondjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog en sluiten zich al na 7 minuten.

Op deze manier wordt de huid geprikkeld tot het aanmaken en vrijkomen van actieve en helende groeifactoren. In dit proces gaan fibroblasten zich vermenigvuldigen, waardoor een versnelde aanmaak van collageen en elastine ontstaat. Hierdoor zal de huid herstellen, verfraaien en vernieuwen. En met het nieuwe collageen, is de huid strakker, gladder en steviger.

Optimale resultaten ontstaan gemiddeld na een kuur van 3 behandeling met tussenpozen van 2-6 weken, in combinatie met doelgerichte thuis therapie.

Wanneer kies je voor Dermapen 4 microneelding?

De Dermapen 4 behandeling is geschikt voor gezicht, hals, decolleté, handen en op het lichaam.

 • Grove huidstructuur/ poriën verfijnen
 • Fijne lijnen en beginnende rimpeltjes verminderen
 • Huidverbetering, gezonde huidglow creëren
 • Littekens en acne littekens verminderen
 • Rosacea verbeteren
 • Haargroei stimuleren bij haaruitval

Hoe gaat de Dermapen 4 behandeling in zijn werk?

Scheert eventuele haren in het behandelgebied 1-2 dagen van te voren weg. Ook is het belangrijk dat uw huid niet zongebruind is of behandeld is met zelfbruiner op het moment van de behandeling. En dat er geen andere diepe behandelingen (zoals fillers, botox, peelings of laser) in de voorgaande twee weken hebben plaatsgevonden.

U gaat liggen op de behandelbank en uw huid wordt gereinigd. Vervolgens brengt de huidtherapeut een hydraterende vloeistof aan op het behandelgebied. De Dermapen 4 krijgt een individuele naaldcassette en glijdt vervolgens in verschillende banen over het behandelgebied. U voelt een soort warme speldenprikjes en er is geen verdoving nodig. Na deze procedure wordt er indien afgesproken de desbetreffende peeling aangebracht. Ook dit geeft een prikkelende warmte sensatie. De behandeling wordt tot slot afgesloten met een comfortabel masker met werkzame ingrediënten en een verzorgende afsluitende crème met specifieke werkstoffen zoals antioxidanten gericht op de hulpvraag.

Na de Dermapen 4 behandeling is de huid mogelijk lichtrood en kan het gevoelig zijn bij aanraking, wind of regen. Vermijd de eerste uren na de behandeling ook directe zon. De huid is al snel weer toonbaar. Afhankelijk van de hulpvraag en diepte kan het volledige herstel tot 7 dagen duren. Wees tot slot een beetje voorzichtig met warmte in de huid. Vermijd te heet douchen of sporten op dezelfde dag.

Resultaten Dermapen 4

De huidverbetering die ontstaat door de Dermapen 4 therapie, werkt nog tot 3 maanden na de behandeling door. De aanmaak van nieuw collageen zorgt voor verstrakking en versteviging. De huidstructuur is gladder en gelijkmatiger. Door het verminderen van roodheden, pigmentvlekjes en littekens is de huid egaler. Verder is de huid gezonder en daarmee weerbaarder door o.a. het stimuleren van de doorbloeding en het creëren van de huidvernieuwing.

Vergoeding

De Dermapen 4 therapie valt onder de vergoeding van acne behandelingen in de meeste aanvullende verzekeringen. De Huidtherapeuten bij Skin-prof zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Veiligheid en kwaliteit

Bij Skin-prof werken wij met een persoonlijk behandelplan. Elke traject is op maat, waarbij wij rekening houden met uw huidtype en individuele situatie.

Wat zijn de voordelen van microneedling met Dermapen4?

Wat zijn de voordelen van de Dermapen4 ten opzichte van de eerdere technieken?

 • De naaldjes staan loodrecht op de huid, waardoor je precies zo diep gaat als dat je de pen instelt.
 • Een effectieve behandeling: er worden 1920 kanaaltjes per seconde in huid gemaakt.
 • Er is een kortere herstelperiode van de huid na de behandeling.
 • Er is een sneller resultaat.
 • De behandeling is heel hygiënisch, want er kan geen bloed op of in het apparaat komen door de ingebouwde siliconen seal.
 • Je behandelt met 100% precies door de isometrische formule.

Wat gebeurt er in de huid, waardoor de huid zichtbaar verbetert?

De Dermapen4 maakt verticaal, honderden microwondjes per seconden. Deze wondjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog en sluiten zich al na 7 minuten. Hierdoor wordt het natuurlijke herstel in de huid geactiveerd. Dit stimuleert en activeert weer de keratinocyten en fibroblasten.

Door bovenstaand komen de actieve en helende groeifactoren vrij. Fibroblasten gaan vermenigvuldigen, waardoor een versnelde aanmaak van collageen en elastine wordt aangemaakt. Hierdoor zal de huid herstellen, verfraaien en vernieuwen. En met het nieuwe collageen, is de huid strakker, gladder en steviger.

huidtherapeut www.skin-prof.nl Pixabay

Hoe werkt de wondgenezing?

De wondgenezing kent 3 fasen.

Fase1: Inflammatiefase

Dit betekent de reactie van de huid op de prikkel die gegeven wordt. Deze fase duurt 1 tot 5 dagen. Dit proces ontstaat direct na het inbrengen van de naald. Hierbij komen groeifactoren vrij, fibroblasten verspreiden en nemen in hoeveelheid toe. Daarnaast worden type 1 en 3 collageen aangemaakt.

Fase 2: Proliferatiefase

De proliferatiefase betekent de groeifase of vermenigvuldigingsfase. Dit duurt 2 tot 21 dagen. In deze fase vindt de groei van nieuwe bloedvaten plaats (angiogenese). Het collageen, de fibroblasten en eiwitten (gags) zetten zich opnieuw af. Verder vernieuwt het huidweefsel. De fibroblasten verplaatsen zich naar het wondje onder invloed van de groeifactoren. Er ontstaat nieuw collageen type 1 en 3.

Fase 3: is de remoddelingfase

Hier worden de bouwstenen van huid opnieuw opgebouwd. Dit duurt 20 dagen tot 3 maanden en kan zelfs nog jaren doorgaan.

Veelgestelde vragen over microneedling met Dermapen4

Doet een behandeling met de Dermapen4 pijn?

De behandeling met de Dermapen4 voelt aan als prikjes in de huid. De meeste cliënten voelen vooral de trilling van de pen. Wanneer u de behandeling te gevoelig vindt, kunt u EMLA crème gebruiken om de huid van te voren te verdoven. Dit bespreken we in het gratis en vrijblijvend consult vooraf.

Wat is de beste nazorg voor de Dermapen4 behandeling?

Direct na de behandeling krijgt u een verkoelend Hyaluron masker op, zodat de huid zich weer open zet en het hyaluron goed wordt opgenomen in de huid. Wacht met het aanbrengen SPF ongeveer 24 uur tot na de behandeling.

Mooie producten voor na een Dermapen 4 behandeling zijn:

Wat kan ik thuis doen na de Dermapen4 behandeling?

Het is belangrijk dat u de huid met de juiste verzorgingsproducten na behandeld. Welke dit zijn is per huid en per behandeldoel verschillend. Is bijvoorbeeld het doel huidverstrakking, of vermindering van pigmentvlekken of misschien wel de aanpak van acne rosacea? Daarnaast is de juiste SPF heel belangrijk bij het herstel van de huid.

Bescherm je huid met een huidtherapeutische gezichtscrème, die een hoogwaardige zonbeschermingsfactor (SPF 50) bevat, zoals:

Hoe vaak moet ik komen voor microneedling behandeling met de Dermapen4?

Gemiddeld behandelen we de huid 3 tot 5 keer, elke 4 weken. Na 4 weken is de collageenaanmaak op z’n top. Op het moment dat u de behandeling dan doorpakt, krijgt u het beste resultaat uit uw behandelingen.

Kan de Dermapen4 op alle huidtypes worden ingezet?

De Dermapen4 is geschikt voor alles huidtypes. Daarnaast is het ook geschikt voor hele gevoelige huiden. De behandeling is veilig voor alle huidskleuren!

Wat kunt u verder verwachten?

 • Nieuwe technieken en methodes
 • Aandacht en precisie zijn een prioriteit
 • Behandeling altijd door een HBO-geschoolde en kwaliteitsgeregistreerde Huidtherapeut met ervaring
 • Goede prijs/ kwaliteit verhouding
 • Specialist op het gebied van de donkere huid

Gratis consult bij de huidtherapeut

Bij Skin-Prof weten we dat het effectief behandelen een totaal concept is. Graag adviseren en helpen we u graag met het oplossen van klachten én bij het behouden van een mooie en gezonde huid! Heeft u uitleg nodig bij deze behandeling of wilt u een afspraak maken voor een eerste gratis consult voor microneedling met Dermapen4?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult via: 0631926001. Of vraag informatie op via het contactformulier op de website.

1 reactie op “Hoe werkt microneedling met Dermapen4 op huidverbetering?”

 1. Pingback: Wat kun je doen bij een vochtarme huid? - Skin-prof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Prent 52
2907 ZH
Capelle aan den IJssel

Copyright © 2021 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart