Hoe werkt microneedling met Dermapen4 op huidverbetering?

Microneedling is een heel oude techniek om huidvernieuwing te creëren. Onderzoeken wezen al heel snel uit dat door het veroorzaken van een gecontroleerde wondgenezing, de huid nieuwe cellen aanmaakt, waardoor de huid zich opnieuw kan herstellen en vernieuwen. Hiermee wordt de huidstructuur verbeterd, fijne lijntjes aangepakt, littekens verbeterd maar ook de natuurlijke huidglow teruggebracht. Hoe werkt Microneedling met de Dermapen4 precies? De meest gestelde vragen op een rij.

Ontstaan microneedling met Dermapen4

Microneedling is uitgevonden in 1992. In 1996 kwam de roller met naaldjes erop, de microneedle roller. In 2010 kwam de eerste versie van der Dermapen uit. De Dermapen is vanaf die tijd constant bezig geweest met het verbeteren van de pen, waarna in 2018 de Dermapen4 ontstond.

microneedling met Dermapen4

Wat zijn de voordelen van microneedling met Dermapen4?

Wat zijn de voordelen van de Dermapen4 ten opzichte van de eerdere technieken?

  • De naaldjes staan loodrecht op de huid, waardoor je precies zo diep gaat als dat je de pen instelt.
  • Een effectieve behandeling: er worden 1920 kanaaltjes per seconde in huid gemaakt.
  • Er is een kortere herstelperiode van de huid na de behandeling.
  • Er is een sneller resultaat.
  • De behandeling is heel hygiënisch, want er kan geen bloed op of in het apparaat komen door de ingebouwde siliconen seal.
  • Je behandelt met 100% precies door de isometrische formule.

Wat gebeurt er in de huid, waardoor de huid zichtbaar verbetert?

De Dermapen4 maakt verticaal, honderden microwondjes per seconden. Deze wondjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog en sluiten zich al na 7 minuten. Hierdoor wordt het natuurlijke herstel in de huid geactiveerd. Dit stimuleert en activeert weer de keratinocyten en fibroblasten.

Door bovenstaand komen de actieve en helende groeifactoren vrij. Fibroblasten gaan vermenigvuldigen, waardoor een versnelde aanmaak van collageen en elastine wordt aangemaakt. Hierdoor zal de huid herstellen, verfraaien en vernieuwen. En met het nieuwe collageen, is de huid strakker, gladder en steviger.

huidtherapeut www.skin-prof.nl Pixabay

Hoe werkt de wondgenezing?

De wondgenezing kent 3 fasen.

Fase1: Inflammatiefase

Dit betekent de reactie van de huid op de prikkel die gegeven wordt. Deze fase duurt 1 tot 5 dagen. Dit proces ontstaat direct na het inbrengen van de naald. Hierbij komen groeifactoren vrij, fibroblasten verspreiden en nemen in hoeveelheid toe. Daarnaast worden type 1 en 3 collageen aangemaakt.

Fase 2: Proliferatiefase

De proliferatiefase betekent de groeifase of vermenigvuldigingsfase. Dit duurt 2 tot 21 dagen. In deze fase vindt de groei van nieuwe bloedvaten plaats (angiogenese). Het collageen, de fibroblasten en eiwitten (gags) zetten zich opnieuw af. Verder vernieuwt het huidweefsel. De fibroblasten verplaatsen zich naar het wondje onder invloed van de groeifactoren. Er ontstaat nieuw collageen type 1 en 3.

Fase 3: is de remoddelingfase

Hier worden de bouwstenen van huid opnieuw opgebouwd. Dit duurt 20 dagen tot 3 maanden en kan zelfs nog jaren doorgaan.

Veelgestelde vragen over microneedling met Dermapen4

Doet een behandeling met de Dermapen4 pijn?

De behandeling met de Dermapen4 voelt aan als prikjes in de huid. De meeste cliënten voelen vooral de trilling van de pen. Wanneer u de behandeling te gevoelig vindt, kunt u EMLA crème gebruiken om de huid van te voren te verdoven. Dit bespreken we in het gratis en vrijblijvend consult vooraf.

Wat is de beste nazorg voor de Dermapen4 behandeling?

Direct na de behandeling krijgt u een verkoelend Hyaluron masker op, zodat de huid zich weer open zet en het hyaluron goed wordt opgenomen in de huid.

Wat kan ik thuis doen na de Dermapen4 behandeling?

Het is belangrijk dat u de huid met de juiste verzorgingsproducten na behandeld. Welke dit zijn is per huid en per behandeldoel verschillend. Is bijvoorbeeld het doel huidverstrakking, of vermindering van pigmentvlekken of misschien wel de aanpak van acne rosacea? Daarnaast is de juiste SPF heel belangrijk bij het herstel van de huid.

Bescherm je huid met een huidtherapeutische gezichtscrème, die een hoogwaardige zonbeschermingsfactor (SPF 50) bevat, zoals:

Hoe vaak moet ik komen voor microneedling behandeling met de Dermapen4?

Gemiddeld behandelen we de huid 3 tot 5 keer, elke 4 weken. Na 4 weken is de collageenaanmaak op z'n top. Op het moment dat u de behandeling dan doorpakt, krijgt u het beste resultaat uit uw behandelingen.

Kan de Dermapen4 op alle huidtypes worden ingezet?

De Dermapen4 is geschikt voor alles huidtypes. Daarnaast is het ook geschikt voor hele gevoelige huiden. De behandeling is veilig voor alle huidskleuren!

Gratis consult bij de huidtherapeut

Bij Skin-Prof weten we dat het effectief behandelen een totaal concept is. Graag adviseren en helpen we u graag met het oplossen van klachten én bij het behouden van een mooie en gezonde huid! Heeft u uitleg nodig bij deze behandeling of wilt u een afspraak maken voor een eerste gratis consult voor microneedling met Dermapen4?

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult via: 0631926001. Of vraag informatie op via het contactformulier op de website.

Gerelateerde producten

Follow by Email
YouTube
Instagram