Een peeling, hoe werkt dat op de huid?

Peeling is een verzamelnaam voor behandelingen in een schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk. Hierbij werken we met zuren en effectieve, hogere percentages ingrediënten op de huid, om een huidprobleem te verminderen. Denk daarbij aan een salicyl peelings bij acne, glycolzuur peeling bij huidverbetering en TCA peelings bij pigmentvlekken. Welke peeling is geschikt bij welk huidprobleem?

Oppervlakkige peelings

Bij een oppervlakkige peeling is de werking superficieel. Dit wil zeggen dat de peeling niet dieper komt dan bovenste huidlagen (maximaal tot stratum basale) om daar verbetering aan de huid aan te brengen.

Er zijn dan meerder behandelingen nodig om zichtbaar resultaat te behalen. Er zijn heel veel verschillende soorten zuren die ingezet kunnen worden bij verschillende huidproblemen. Bijvoorbeeld:

  • Salicylzuur: Dood de Propioni acne bacterie en verkleint de grove porie structuur.
  • Glycolzuur: Werkt onder andere tegen pigmentvorming, huidveroudering en de droge (acne) huid.
  • Melkzuur: meestal in combinatie gebruikt met andere zuren. Het remt bacteriegroei op de huid en werkt verhelderend.
  • Azelaic zuur: Werkt commedogeen, dit betekent dat het werkt op de talgproductie van de huid zoals “black heads” en pustels (ontstekingen).

TCA peelings; TCA 12% en TCA 15%

De trichloorazijnzuur (TCA) peelings kennen verschillende sterktes en daardoor ook verschillende oplossingen om huidproblemen aan te pakken.

De mildere TCA peelings gaan tot een maximum percentage van 15%

Hiermee verminderen beginnende lijntjes en pigmentvlekken. Daarnaast verbetert de huidstructuur.

De oppervlakkige peelings en TCA peelings zijn maar een klein begin van de opties qua medische peels. Het percentage van het zuur wat in de peeling zit, geeft aan hoe intensief deze is en hoe diep deze in de huid doordringt.

Dermapen 4 in combinatie met een peeling

Ook de Dermapen 4 behandeling voor (acne)littekens, rosacea, striae en huidverjonging is mogelijk in combinatie met een peeling, voor een diepere werking.

Microneedling met de Dermapen4

Chemische peeling

De diepe chemische peelings zijn de Trichloorazijnzuurpeeling vanaf 18% tot 35% en de Fenol peelings. Deze diepe chemische peelings worden alleen uitgevoerd door de peeling experts binnen de huidtherapie of door artsen. Bij deze peeling kan de Subcutis bereikt worden. Echter is het doel de papillaire of Reticulaire laag in de Dermis (de 2e huidlaag).

peeling

Deze chemische peelings wordt ingezet bij huidveroudering, en diep dermale pigmentatie. Peelings die bij Skin-prof wordt uitgevoerd is de 35% TCA/ 10% fenol peeling. Hierbij worden diepe acne littekens, en huidveroudering aangepakt.

Indicaties voor een peeling

  • Rimpels: zoals kraaienpootjes of diepere slaaprimpels
  • Pigmentveranderingen: zonschade, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, melasma, zwangerschapsmasker, post inflammatoire hyperpigmentaties (zoals donkere vlekken bij acne littekens)
  • Littekens: oppervlakkige en diepe littekens, acne littekens, operatie littekens, (auto)mutilatie
  • Maar ook: acne vulgaris, rosacea, wratjes, milia, dermatosis papulosa

De locatie waar u peelings laat uitvoeren heeft ook invloed op het resultaat wat u zult bereiken. Natuurlijk is het ook afhankelijk van uw verwachtingspratroon en de indicatie waar u voor komt.

Contact skin-prof

Wilt u meer informatie over peelings of over andere behandelingen vul dan het contactformulier in. Of bel of app naar: 06-31926001.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Prent 52
2907 ZH
Capelle aan den IJssel

Copyright © 2021 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart