Peeling

Peeling is een verzamelnaam voor behandelingen in een schoonheidssalon of huidtherapiepraktijk waarbij zuren op de huid worden aangebracht om een huidprobleem te verminderen.

Oppervlakkige peeling

Bij oppervlakkige peeling word er superficieel gewerkt. Dit wil zeggen dat de peeling niet dieper komt dan bovenste huidlagen (maximaal tot stratum basale) om daar verbetering aan de huid aan te brengen. Er zijn dan meerder behandelingen nodig om zichtbaar resultaat te behalen. Er zijn heel veel verschillende soorten zuren die ingezet kunnen worden bij verschillende huidproblemen. Bijvoorbeeld:

Salicylzuur: Dood de Propioni acne bacterie en verkleind de grove porie structuur.

Glycolzuur: Werkt onder andere op pigment vorming, huidveroudering en de droge (acne) huid.

Melkzuur: wordt altijd in combinatie gebruikt met andere zuren. Het remt bacteriegroei op de huid en werkt verhelderend.

azelaic zuur: Werkt commedogeen, dit betekend dat het werkt op de talgproductie van de huid zoals black heads en pustels (ontstekingen).

TCA 12%/ 15%: Trichloorazijnzuurpeeling kent verschillende sterktes en daardoor ook verschillende oplossingen om huiddeffecten aan te pakken. De mildere TCA peeling is tot een maximum van 15% waarmee beginnende lijntjes worden verminderd, pigmentvlekken worden aangepakt en huidstructuur wordt verbeterd.

De bovenstaande zuren zijn maar een klein begin van al de verschillende ingrediënten van medische peels. Bovenstaande zijn wel de meest gebruikte en komen vaak voor in combinatie in chemische peelings. Het percentage van het zuur wat in de peeling zit geeft aan hoe intensief deze is en hoe diep deze in de huid zal doordringen.

Chemische peeling

De diepe chemische peelings zijn de Trichloorazijnzuurpeeling vanaf 18% tot 35% en fenol peelings. De diepe chemische peelings worden alleen uitgevoerd door de peeling experts binnen de huidtherapie of door artsen. Bij deze peeling kan de Subcutis bereikt worden. Echter is het doel de papillaire of Reticulaire laag in de Dermis (de 2e huidlaag).

Deze chemische peeling wordt ingezet bij huidveroudering, en diep dermale pigmentatie. De peeling die bij Skin-prof wordt uitgevoerd is de 35% TCA/ 10% fenol peeling. Hierbij worden diepe acne littekens, en huidveroudering aangepakt.

Indicaties voor een peeling kunnen zijn:

  1. Photo-aging - Actinische keratosen - Solaire elastose - Lentigines solares - Dermatoheliosis - Pigmentveranderingen - Rhytiden op basis van solaire elastose - Anders.
  2. Pigmentverschuivingen - Melasma - Post inflammatoire hyper- of hypopigmentaties - Anders.
  3. Rhytiden - Actinische Rhytiden - Dynamische Rhytiden (botuline toxine a is eerste keuze) - ‘Slaaprimpels’ - Anders.
  4. Overig - Oppervlakkige littekens - Keratosen ten gevolge van radiatie - Acne vulgaris en rosacea, verlittekend en niet-verlittekend - Verrucae - Milia - Talgklierhyperplasie - Dermatosis papulosa nigra.

De locatie waar u een peeling laat uitvoeren heeft ook invloed op het resultaat wat u zult bereiken. Natuurlijk is het ook afhankelijk van uw verwachtingspratroon en de indicatie waar u voor komt.

Contact skin-prof

Wilt u meer informatie over peelings of over andere behandelingen vul dan het contact formulier in onder contact. Of neem contact op via: 06-31926001.

Gerelateerde producten

Follow by Email
YouTube
Instagram