Wat kun je doen bij een vochtarme huid?

Voelt je huid ruw, minder soepel en trekkerig? Zie je droogtelijntjes en gerstekorrels? Of  voelt de huid droog en strak na het douchen? Grote kans dat je last hebt van een vochtarme huid. Gelukkig zijn daar meerdere dingen aan te doen!

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid betekent dat er te weinig vocht aanwezig is in de huid. De huid kan hierdoor droog, trekkerig en gevoelig aanvoelen. In sommige gevallen kan de huid zelfs licht schilferen. Een vochtarme huid ontstaat doordat er teveel vocht uit de huid verdampt, de huid bevat te weinig stoffen die water kunnen vasthouden en/of het transporteren van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag.

Afbeelding met persoon, microscoop, sluiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wat is het verschil tussen een droge en vochtarme huid?

Vaak wordt een vochtarme huid verward met een droge huid. Een droge huid is een huidtype en een vochtarme huid een huidconditie.  Een droge huid heeft te maken met de mate van het talg gehalte. Een vochtarme huid heeft te maken met de mate van hydratatie (water).

Simpel gezegd: 

  • De droge huid heeft weinig tot geen poriën en dus weinig talg (acne). Een droge huid kán daarbij vochtarm zijn maar dit hoeft niet.
  • Een vette huid heeft grote poriën en veel talg (acne). Ook deze huid hoeft niet vochtarm te zijn, maar dat kan wel.

Wist je dat indien de vette huid vocht tekort komt, de huid juist soms meer talg zal aanmaken om de huid soepel te houden? Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er meer puistjes zullen ontstaan.

Het hydrateren van de (vochtarme) huid is daarom heel belangrijk, zodat de huid goed kan functioneren.

Andere oorzaken als je huid trekkerig voelt

  • Airconditioning 
  • Koude/droge lucht
  • Onjuist gebruik van huidverzorging 
  • Te hoge temperaturen (door verwarming)
  • Veelvoudig douchen en/of in bad gaan
  • Vermindering van de luchtvochtigheid
  • Zon

Wat kan ik thuis doen aan een vochtarme huid? 

Het belangrijkste bij een vochtarme huid is de huidbarrière herstellen, zodat er niet te veel vocht verloren gaat. Zo helpen bijvoorbeeld antioxidanten zoals vitamine C de huidbarrière intact te houden. Ook is het een goede optie om hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycolzuur toe te voegen in de huidverzorging. Deze ingrediënten werken vochtvasthoudend en verbeteren de vochtbalans van de huid.

Hoe behandel je de vochtarme huid?

Ook kunnen verschillende Huidtherapeutische behandelingen helpen om de huid weer in balans te brengen qua vochtgehalte.

Mesotherapie
Mesotherapie is geschikt voor diepe hydratatie en huidverbetering van het gezicht, decolleté en hals. Het verzacht scherpe lijntjes, rimpeltjes en afhangende mondhoeken. Mesotherapie brengt via een minuscuul gaatje, 100% natuurlijk hyaluron in de huid.

Dermapen4
Dermapen4 zorgt ervoor dat de huid zich zal herstellen en vernieuwen. De huid wordt strakker, gladder en steviger. De hoornlaag wordt verdunt waardoor de dode huidcellen verdwijnen en de huid weer zal gaan stralen. 

Fruitzuurpeelings

Een fruitzuurpeeling of andere (milde) peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf gaat vernieuwen. De dode huidcellen worden verweekt. Na de behandeling voelt de huid gladder, gezonder en steviger. De huid kan na deze behandeling ook meer voedingsstoffen opnemen van huidverzorgingsproducten.

Gratis en vrijblijvende huidanalyse!

Twijfelt u of uw huidverzorging geschikt is voor uw huid? Kom dan gerust langs voor een vrijblijvend consult. Hierin kunt u al uw vragen stellen en krijgt u meer informatie over de behandelingen. Direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult? Vul het contactformulier in of bel: 06-31926001

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Prent 52
2907 ZH
Capelle aan den IJssel

Copyright © 2021 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart