Huidtherapie is ontwikkeld door dermatologen en schoonheidsspecialisten die een gat voelden tussen hun specialismen. Vanaf 2003 is de huidtherapie opgenomen in de wet beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG). De huidtherapeut heeft raakvlakken bij de beroepen van de huisarts, dermatoloog en de schoonheidsspecialist. Veelal werkt de huidtherapeut na doorverwijzing van arts of medisch specialist. De huidtherapeut moet voldaan aan kwaliteitseisen en zich elke 5 jaar opnieuw laten registreren in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Daarvoor heeft de huidtherapeut een 4 jarige HBO studie afgerond in bachelor of health science.

Wat doet een huidtherapeut?

De huidtherapeut behandeld veelal de zieke en of beschadigde huid. Denk hierbij aan acne, acne littekens, littekens, striae, self demage, acne rosacea, keratosis pilaris, fistels (ingegroeide haren bij de anus), steelwratjes, dermale ophopingen, dermatosis papulosis nigra (kleine donkere weefselbultjes op de negroïde huid, pigmentstoornissen (melasma), couperose, beenvaten, schimmelnagels, antiaging, advies over huidverzorging, vetvermindering, oedeem, kousen aanmeten en nog veel meer. Zoals je ziet is het vak van de huidtherapeut erg breed waardoor het ook verschillende raakvlakken heeft met bijvoorbeeld de medisch specialist en de schoonheidsspecialist.

Heb ik een verwijzing nodig?

Om naar de huidtherapeut te gaan heeft u geen verwijzing nodig van een arts of medisch specialist. U heeft vrije keuze in het aanbod van de huidtherapeut en kun hier altijd naar toe. Een intake en huidanalyse is bij Skin-prof altijd gratis en vrijblijvend om een gepast huidadvies op maat te krijgen wat bij uw huid past.