Microneedling is al een heel oude techniek om huidvernieuwing te creëren. Onderzoeken wezen al heel snel uit dat door het veroorzaken van een gecontroleerde wondgenezing de huid nieuwe cellen aan maakt waardoor de huid zich opnieuw kan herstellen en vernieuwen. Hierdoor wordt de huidstructuur verbeterd, fijne lijntjes aangepakt, littekens verbeterd maar ook de natuurlijke huidglow teruggebracht.

Microneedling is uitgevonden in 1992, in 1996 kwam de roller met naaldjes erop, de microneedle roller. In 2010 kwam de eerste versie van der Dermapen uit. De Dermapen is vanaf die tijd constant bezig geweest met het verbeteren van de pen waarna in 2018 de Dermapen4 ontstond.

Wat zijn de voordelen van de Dermapen4 ten opzichte van de eerdere technieken zijn:

– De naaldjes staan loodrecht op de huid waardoor je precies zo diep gaat als dat je de pen insteld

– Er worden 1920 kanaaltjes per seconde in huid gemaakt.

– Er is een kortere herstelperiode van de huid na de behandeling

– Er wordt sneller resultaat behaald

– Heel hygienisch want er kan geen bloed op of in het apparaat komen door de ingebouwde siliconen seal.

– Je behandeld 100% precies door de isometrische formule.

Wat gebeurt er precies in de huid waardoor uw huid zichtbaar verbeterd word:

– De Dermapen4 maakt verticaal honderden microwondjes per seconden.

– De wondjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog en sluiten al na 7 minuten.

– Het natuurlijk herstel in de huid wordt geactiveerd waardoor er stimulatie en activatie van onder andere de keratinocyten en fibroblasten wordt gegenereerd.

Door bovenstaand komen de actieve groei en helende factoren vrij. Fibroblasten gaan vermenigvuldigen waardoor een versnelde aanmaak van collageen en elastine wordt aangemaakt.

Hierdoor wordt de huid hersteld, verfraaid en vernieuwd. Nieuw collageen is aangemaakt, de huid wordt strakker, gladder en steviger.

Hoe werkt de wondgenezing?

De wondgenezing kent 3 fasen, namelijk:

Fase1: Inflammatiefase (betekend de reactie van de huid op de prikkel die gegeven wordt), deze fase duurt 1 tot 5 dagen. Dit proces ontstaat direct na het inbrengen van de naald. Hierbij komen groeifactoren vrij, fibroblasten verspreiden en nemen in hoeveelheid toe. Daarnaast worden type 1 en 3 collageen aangemaakt.

Fase 2: is de proliferatiefase (betekend de groeifase of vermenigvuldigingsfase) en duurt 2 tot 21 dagen. In deze fase vind de groei van nieuwe bloedvaten plaats (angiogenese), het collageen, de fibroblasten en eiwitten (gags) worden afgezet. Verder wordt het huidweefsel vernieuwd en verplaatsen de fibroblasten naar het wondje onder invloed van de groeifactoren waar nieuw collageen type 1 en 3 wordt aangemaakt.

Fase 3: is de remoddelingfase (hier worden de bouwstenen van huid opnieuw opgebouwd) en duurt 20 dagen tot 3 maanden en kan zelfs nog jaren doorgaan.

Doet een behandeling met de dermapen4 pijn?

De behandeling met de Dermapen4 voelt aan als prikjes in de huid. De meeste patienten voelen vooral de trilling van de pen. Wanneer u de behandeling te gevoelig vind kunt u EMLA gebruiken om de huid van te voren te verdoven.

Wat is de beste nazorg voor de dermapen4 behandeling?

Direct na de behandeling krijgt u een verkoelend Hyaluron masker op, hierover heen wordt folie aangebracht zodat de huid zich weer open zet waardoor het hyaluron goed kan worden opgenomen in de huid.

Wat kan ik thuis doen na de dermapen4 behandeling?

Het is belangrijk dat u de huid met de juiste verzorgingsproducten na behandeld. Welke dit zijn is per huid en per behandeldoel verschillend. Is bijvoorbeeld het doel huidverstrakking, of vermindering van pigment of misschien wel de aanpak van acne rosacea? Daarnaast is de juiste SPF heel belangrijk bij het herstel van de huid. Bekijk de webshop voor het gehele productaanbod.

Hoe vaak moet ik komen voor een dermapen behandeling?

Gemiddeld behandeld u de huid 3 tot 5 keer elke 4 weken. Na 4 weken is de collageen aanmaak op z’n top. Op het moment dat u de behandeling dan doorpakt krijgt u het beste resultaat uit uw behandelingen.

Kan de Dermapen4 op alle huidtypes worden ingezet?

De Dermapen4 is geschikt voor alles huidtypes. Daarnaast is het ook geschikt voor de hele gevoelige huiden. Daarnaast kan er veilig behandeld worden op alle huidskleuren dus ook op de negroïde huidtypes.