Ik krijg vaak vragen over hoe laser ontharen werkt en wat er precies gebeurt. Hieronder kunt u alles lezen over het definitief verwijderen van uw aanwezige haren.https://youtu.be/36rDWgpYFDo

Wat doet een laser in de huid?

Bij laser ontharen worden de eiwitcellen in het haarzakje gestold door de warmte van de laser. Hierdoor wordt het haarzakje kapot gemaakt zodat het haarzakje geen nieuwe haar meer kan aanmaken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij laser ontharen?

Bij laser ontharen door middel van de gentle max pro laser heb je gemiddeld 6 behandelingen nodig. Dit komt doordat we van nature te maken hebben met verschillende groeifasen. Namelijk de groeifase (anagene fase), overgangsfase (katagene fase) en rust en uitvalfase (telogene fase). Als de haar zich in de anagene bevind kan de haar definitief verwijderd worden. Per behandeling is dit gemiddeld tussen de 5% en 20% van het oppervlak wat op dit moment verwijderd wordt.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op definitief ontharen?

Voor de behandeling dienen de haartjes geschoren te worden. Dit komt omdat de haren pigment bevatten, dit noemen we bij laser behandelingen een chromofoor. Bij laser behandelingen hebben we chromoforen ( targets) nodig om tot resultaat te komen. Als het haartje boven de huid uitsteekt dan ziet de laser gelijk het pigment op de huid in plaats van dat we juist de laser in het haar zakje willen hebben. Dus de haren dienen een dag van te voren geschoren te worden. Om deze reden mag er ook niet meer geharst of geëpileerd worden. Het haarzakje is dan leeg en daardoor ziet de laser geen pigment waardoor er geen resultaat zal zijn.

Mag mijn huid zongebruind zijn bij laseren?

Daarnaast is het erg belangrijk dat de huid waarop gelaserd wordt niet zongebruind is. Dat betekend ook geen zonnebank of spraytan. Hierdoor komen er namelijk actieve pigment cellen op de huid waardoor de laser eerst het actieve pigment ziet in plaats van het pigment van het haarzakje, waardoor verbranding van de huid kan ontstaan. Communicatie met mij of uw behandelend huidtherapeut is van groot belang om altijd een veilige behandeling te kunnen ondergaan.

Hoe kan ik me het best voorbereiden op een laser behandeling:

– Zorg dat u de haren 1 dag van te voren scheert

– Zorg dat uw huid niet zongebruind is of een spraytan bevat

– Zorg ervoor dat u minimaal 3 weken niet meer geharst of gepileerd heeft.

Wat kan ik doen na het laser ontharen?

Nazorg wordt geboden door middel van de K-ceutic van dermaceutic om de huid sneller te laten herstellen in bijvoorbeeld het gelaat. Er zit namelijk ook een spf 50 in de k-ceutic om volledige bescherming te bieden na een laser behandeling in het gelaat. De fast skin repair van mesoestetic kan gebruikt worden voor overige behandelde gebieden. U vind deze producten in de webshop. Daarnaast kunt u het best de zelfde dag niet gaan sporten, 48 uur niet naar de sauna gaan en minimaal een week niet de behandelde huid blootstellen aan zonlicht.

Bekijk ook mijn vlog over laser ontharen op: https://www.youtube.com/watch?v=36rDWgpYFDo&t=19s